tisdag 27 november 2018

I dag har det blivit mycket matte i skolan.
På tisdagasförmiddagen står det ju matte på schemat. Så då jobbade vi med våra antalslådor. Vi pratade om vilket tal som var störst och minst. När vi tittade i lådan med noll på var den tom, så då kunde vi konstatera att noll är ett litet tal. Sedan tittade vi i lådan som det står sex på och där hittade vi äggmaracas så det fyllde en hel äggkartong. Så det var ett stort tal.
I lådan med fyra låg det fyra olika djur och alla hade fyra ben var. När vi räknade och jämförde såg vi att till skillnad från kon, hästen, grisen och fåret har vi bara två ben var.
Vi avslutade med att öppna lådan med ett på. Där hittade Max ett äpple. Sedan turades eleverna om att gömma och leta efter äpplet i klassrummet.



Efter lunchen passade vi på att vara ute i det härliga vintervädret en stund extra innan vi gick in för att jobba igen. 
Hanna tyckte att vi skulle titta på avsnitt sex i "Livet i Mattelandet", eftersom vi arbetat med siffran sex tidigare på dagen. Så det gjorde vi. Det avsnittet handlar om jämna tal. När filmen var slut satte vi oss runt bordet och tränade på jämna tal med hjälp av salta pinnar. 
Plötsligt hade tiden sprungit iväg och det var dax att säga hej då till varandra. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...