tisdag 18 december 2018

På samlingen när vi skulle avgöra vilket väder det var kunde vi glädja oss åt att sätta upp en bild på att det snöade. Sedan pratade vi om vad som skulle hända i dag. Vi kom överens om att lite disco skulle vara kul. Så vi satte upp en bild på det i kalendern. Det passade bra eftersom jag behövde ge mig iväg en stund för att göra ett ärende. När jag kom tillbaks var alla trötta och svettiga efter dansen. 
När vi skulle sätta igång med att jobba med matte, fick vi besök av August och Peggy som kom med en julklapp till oss. När vi öppnade paketet låg där en låda med pepparkakor. 
Vi skulle ju ha matte, så det passade bra att räkna med pepparkakor. Om man har tre pepparkakor och det är tre elever kom vi fram till att det blir en pepparkaka var. Men sedan kom vi på att om Johanna, Ellen och Carro skall vara med och dela, så blir det en halv kaka var. Lite avancerad mattematik kanske, men lagom mycket pepparkaka till var och en. När vi knaprat i oss dom ställde vi bort burken och plockade fram "husen" i stället.
Vi hann bara med två hus i dag. Bland annat lekte vi "Kims lek". Sedan var det dax att gå och äta.


















På eftermiddagarna jobbade vi med "Skoltavlan på smartboarden. Vi letade lika och gissade gåtor. 
Dagen avslutades med att vi tittade på julkalendern innan det var dax att säga hej då och tack för i dag. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...