tisdag 26 mars 2019

Efter sedvanlig samling, fika och rast, var det dax att jobba med matte.
Det var länge sedan vi jobbade med "husen", så jag tänkte att det var dax att plocka fram dom igen.
Snart sken Savannha upp och konstaterade lyckligt att det var just husen som stod på bordet när vi skulle sätta igång lektionen.
Max fick börja välja och han sa att han ville ha huset med ett på. Utan tvekan tog han sedan det huset i raden av fyra.
Däri hittade han "kattbingot".
Efter en spelrunda var det Savannhas tur att välja. Även hon var tydlig med sitt val av hus nummer fyra och tog också direkt huset med rätt antal på.
Savannha hittade en boll när hon lyfte på taket. Bollen rullade vi sedan mellan oss på bordet. På det sättet tränade vi framför allt riktning och samspel.
När det var Lovisa som skulle välja tog hon huset med två på. I det låg fullt med schalar. Savannha talade om för oss att nu skulle vi sjunga "Upp, upp". Vi flyttade undan bordet så att vi alla fick svängrum. Sedan tränade vi på begreppen, upp, ner, fram, bak, höger och vänster, samtidigt som vi sjöng och viftade med schalarna.




När eleverna kom in efter rasten, berättade Lovisa att det var kallt ute och att hon spelat bandy. Savannha berättade att hon lekt med Erik. Max berättade för sina kompisar att han hade varit inne med Carolin. 


Dagens sista lektion tittade vi på vad vi gjort i dag och berättade om bilderna i fotokalendern. Några övningar i "Skoltavlan" blev det också innan vi satte på ett avsnitt av "Ika i rutan" som avslutning på skoldagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...