onsdag 20 mars 2019

Vi är nyss hemkomna från en härlig dag i Fulltofta.
Bara bussresan var ju en upplevelse i sig. Alla sjöng, tittade ut, småpratade och njöt i största allmänhet. För någon var nog det det allra bästa med dagen.

 


När vi kom fram blev vi välkomnade av Anders som visade oss tillrätta och talade om vad som skulle hända. han hade tänt upp ett par eldar där man kunde värma sig om man frös och där fanns bord att sitta och äta vid. 
När vi ätit klart hann vi med en runda till skogen, där vi hittade en fin naturlekplats och kojor som någon byggt i skogen. 
Efter en stunds lek sa Anders att det var dax att gå in till teatern. Föreställningen handlade om att alla är viktiga och att vi behöver ta hand om varandra. 
Därefter tittade vi på en fin utställning om småkryp i naturen. Anders berättade om hur viktiga alla små insekter och kryp är och att vi måste vara rädda om dom. 
Det fanns en stjärnhimmel i taket och tryckte man på en insekt i utställningen slocknade en stjärna för den. Samtidigt slocknade flera andra stjärnor. 
Jag tyckte det var ett enkelt, bra och konkret sätt att illustrera ekosystemet på.

Vi avslutade med att var och en som ville fick måla ett småkryp på en sten. Småkrypen skall nu få någonstans att på på vår skolgård. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...