måndag 20 maj 2019

Dagen började med en snabb samling innan Hanna och Savannha begav sig iväg till körträning. Max hade besök av sin logoped, så för honom blev det ingen kör i dag. Lovisa satt länge och mumsade på sitt äpple, sedan blev det rast för henne.
När alla haft rast gick vi iväg till Tunaparken. Där hittade vi gamla omkullvälta träd. Tillsammans funderade vi på vilka som tycker om att gömma sig där det är mörkt och fuktigt. Vi upptäckte att trät var alldeles mjukt och smuligt. Under stockarna hittade vi gråsuggor. Det var bland annat dom som smaskat på trät så det inte var hårt längre.




















Sedan hittade vi en massa nässlor. Men hur vi än letade kunde vi inte se några larver eller puppor som skulle bli nässelfjärilar.
På vägen tillbaks till skolan såg vi i alla fall många löv som larver hade tuggat på- Och till slut hittade vi äntligen en larv. Den tog vi med till skolan. Nu måste vi ta hand om den ordentligt så att den trivs och förhoppningsvis utvecklas tillfjäril.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...