onsdag 22 maj 2019

I dag har vi haft utökad klass hela dagen. Det är roligt att vara fler att förhålla sig till.
På förmiddagen var alla grabbarna i c-klassen hos oss och jobbade. Först hade vi samling som vanligt och därpå var det fika. När vi satt runt bordet för att äta frukt var det alldeles fullt. Så härligt att vara många runt bordet som kan prata och skoja.

Efter rasten tog Amanda hand om gruppen för en liten sångstund. Det verkade gänget uppskatta.
Sedan tog jag över och vi tog oss an småkrypstemat.
Eleverna tränade på att känna igen olika småkryp och vi pratade om var dom trivs med att vara och lite om vad dom äter.
Förmiddagen avslutade vi med att se filmen om gråsuggor. Där får vi veta att gråsuggor vill ha det svalt, mörkt och fuktigt. så nu vet vi var vi skall leta när vi vill hitta gråsuggor.



När vi fått lite lunch i våra magar och en stunds rast, var det dax att ta itu med dagens sista utmaningar. 
Savannha och Max åkte iväg till badet och vi andra tog Tobias och Viggo med oss in i klassrummet för att jobba tillsammans.
Vi tränade på en massa olika saker på smartboarden. Förutom att repetera det vi lärt oss om småkryp, läste jag en berättelse med mycket fakta om myror. Lite lästräning, matte och några gåtor hann vi också med innan vi avslutade med att alla skrev sina namn på tavlan. Det är inte så lätt att hitta rätt bland bokstäverna på tangentbordet, men alla lyckades skriva sina namn.

 



 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...