måndag 27 maj 2019

Tänk så roligt det är att träffa sina glada och positiva elever varje måndag.
I dag stod det exkursion på schemat.
Vi skulle ut i parken och leta efter snäckor. Oj, vad vi fick leta. Vi sökte på många olika ställen där vi tänkte att snäckorna skulle trivas, men utan resultat.
Slutligen hittade vi i alla fall två lite större och en pytteliten snäcka. Dom tog vi med oss tillbaka till klassrummet för att titta närmare på.


Savannha ville hellre stanna i skolan och jobba, i stället för att följa med. Så hon tränade en massa matte med Johanna under tiden som vi andra var i parken.


Dagens lunch serverades ute, eftersom skolan nior spelar revy i matsalen. Vi tyckte det var lite kallt att sitta ute, så vi tog med oss maten till klassrummen. där njöt vi av kycklingspett och potatissallad i lugn och ro.


Efter rasten var det dax att jobba vidare med temaarbetet. Snäckorna vi tagit med oss fick förflytta sig runt på bordet, medan vi tittade på hur dom såg ut och rörde sig. Vi kunde känna att skalet var hårt och att det kändes mjukt svalt och lite kladdigt när det kröp i handen 
Med hjälp av mikroskopet kunde vi se hur den pyttelilla snäckan tog sig ut ur sitt skal och undersökte omgivningen med sina känselspröt.



 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...