tisdag 4 juni 2019

På morgonen i dag hade vi besök av nya elever som skall börja mellanstadiet i höst. Därför var Savannha hos Petra och hade samling med grabbarna där. När dom skulle fika hjälpte Savannha till med att duka fram.
När vi haft rast berättade Max för oss att han hade varit i Frankrike och deltagit i ett lopp där. Han hade vunnit och visade stolt upp så väl bilder och buckla, som en stor medalj med Frankrikes färger på bandet.



Sedan tittade vi på en liten film om bin. Vi fick lära oss att bin tycker om att äta på blommor och att det är viktigt för att det skall bli frukt som vi kan äta.
Vi fick också veta att det finns olika sorters bin. Honungsbin som bor i låder och gör honung och så bin som lever ensamma. Dom ensamma bina har det lite svårt och behöver hjälp med var dom skall bo.
För att hjälpa bina så bestämde vi att vi skall bygga någonstans där dom kan bo.
Så vi utrustade oss med en liten såg, en geringslåda och några bambustavar. Sedan hjälptes vi åt att såga stavarna i lagom långa bitar. I morgon skall vi göra färdigt våra bihotell, så att bina kan flytta in.

 


På lunchrasten gungade Savannha och Lovisa med eleverna i A-gruppen. Det såg väldigt härligt ut med hela gänget tillsammans på gungan. Max passade på att sitta på det mjuka underlaget bredvid gungan tillsammans med Ellen och lufta fötterna


Sista stunden på dagen repeterade vi det vi lärt oss om bin och tränade på någon fakta om, samt att känna igen olika småkryp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...