måndag 15 oktober 2018

Det visade sig i dag att eftersom grundskolan har utvecklingsdag, så blev vi utan idrottslärare. Snabbt och lätt bestämde jag att då går vi ut på en promenad i stället.
Men först var det så klart samling och fika. Alla berättade efter bästa förmåga vad dom gjort i helgen. Dom som hade bilder i sina fotokalendrar visade och berättade om dom.

När alla fått på sig lagom med kläder för det härliga sensommarvädret, begav vi oss av i samlad trupp.
Målet för promenaden var Skönadalsparken. Det var så fint i parken med alla vackra färger på löv och bär. En hel gräsmatta full av champinjoner hittade vi också. Dom lämnade vi till någon annan som kanske är sugen på svampstuvning.

Det låg massor av torra löv på marken. Dom stannade vi och roade oss med en stund innan vi gick tillbaks till skolan och den väntande lunchen.

















På eftermiddagen var det smartboardlektion. Med tanke på att det är FN-dagen nästa vecka pratade vi om det. Jag berättade en berättelse om pojken Adam som är rullstolsburen och inte kunde gå med kompisarna och titta på film, för att det var uppför en trappa. Han blev ledsen så klart, men problemet löste sig när det visade sig att det fanns en hiss och Adam fick egen nyckel till den.
Berättelsen var i form av Widget-bilder och med kort text. Fram till den 24/10 kommer vi att stifta bekantskap med fler barn som behöver hjälp för att få sina rättigheter tillgodosedda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...