tisdag 16 oktober 2018

Ytterligare en innehållsrik skoldag har passerat.
Som vanligt började vi med samling. Men i dag utmanade jag eleverna med att ha bytt ut bilderna på hur man kan känna sig. Varken glad eller trött var med. det är ju annars dom bilder som oftast väljs. Istället var det busig, sur och stolt att välja på. Lovisa berättade att hon kände sig stolt och dom andra var väldigt överens om att dom kände sig busiga.


















Lektionen före lunch hade vi matte. Vi tränade på prepositioner och det var eleverna väldigt duktiga på. Det roliga grodan hamnade på, under, i och bakom lådan allt efter instruktioner.
Sedan lekte vi Kims lek. Det var väldigt svårt att kunna se vilket föremål som fattades. Det är svårt att tänka vad som inte finns, även om man har stöd av bilder.
Slutligen tittade vi i en ny antalslåda. Den stod det sex på och där hittade Savannha sex äggmaraccas. Dom spelade vi på en stund.
Innan maten hann Savannha och Max med en stunds eget arbete med fokus på matte.





På eftermiddagen repeterade vi om FN och barnkonversionen som vi pratade om i går. Jag berättade sagan om Adam flera gånger och eleverna tittade och lyssnade koncentrerat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...