torsdag 18 oktober 2018

Nu är skoldagen slut och vissa elever har åkt hem, medan andra är ute i solen och njuter av det fina vädret.
På morgonen började Max och Hanna med idrott. Bland annat lektes det "Palla äpplen".
Under tiden jobbade Savannha och Lovisa i klassrummet. Först hade vi samling. När det var klart tyckte flickorna att det var dax för fika. Men jag sa att vi skall jobba lite till och vänta på att Hanna och Max blir klara med sin idrott.
Flickorna lät sig lätt övertygas och sedan gick Savannha med Malin in i grupprummet med sin låda, medan Lovisa och jag satte oss i klassrummet. Dom jobbade koncentrerat båda två och vipps var det dax att duka fram fikat.


Efter rasten hade vi estetisk verksamhet. Vi fyllde bordet med ull i olika färger. Sedan satte vi igång att tova. Den här gången var alla aktiva med sina påsar, som vi fyllt med ull, såpa och vatten. Så spännande det är när vi öppnar påsen och sköljer ur såpan. Då får man se vad det blivit. 
Hanna och Savannha provade också på att tova utan påse. Det var härligt att jobba med det våta löddriga materialet. 



I matsalen bjöds det på riktig finmiddag, med färsk lax, stekt potatis, sparris, kall sås och en jättefin sallad. Det visade sig att det i dag är "måltidens dag" och alla åt med god aptit. 
Dagens sista lektion ägnade vi åter igen åt barnkonventionen. 
Först berättade jag sagan om Adam, som vid det här laget är välbekant för eleverna. Därefter berättade jag en ny berättelse, också med bildstöd. Den handlade om Anna som sjunger i kör. När kören skall framträda för publik, kan inte Anna vara med, eftersom hon inte kan läsa och därför har svårt att lära sig texterna. När Anna får hjälp med att träna så hon lär sig sångerna kan hon vara med och blir glad igen. Eleverna lyssnade fokuserat och vi samtalade om hur det kan kännas att inte vara med. 

Vi avslutade med att titta på dagens bilder i fotokalendern. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...