fredag 19 oktober 2018

Det blev ett sent blogginlägg den här fredagen. Hoppas ni har överseende med det. Men ibland kommer det annat emellan och då får det bli så.

Efter samling och fika njöt vi av ett härligt höstväder på gården. Max och Johanna kastade boll, Lovisa och jag spelade bandy, Hanna lyssnade på musik och Savannha lekte med Erik.

När Lovisa tröttnat på bandyn gick vi in och jobbade. Hon skulle berätta om den här veckans bilder, men det var hon inte så sugen på. Det blev alltså inga litterära utläggningar utan en kort kommentar till varje bild. Då var det roligare att läsa på smartboarden. Det gick som en dans och snart var det dax att gå för att byta om till idrotten tillsammans med Savannha.

Sedan var det Hannas och Max tur att arbeta med sina individuella uppgifter. Max var väldigt intresserad av bilderna i sin månadsbok och när vi skrivit till dom nya bilderna läste vi boken ett par gånger från början till slut. Därefter jobbade han fokuserat med sina ord en lång stund. Max hann också med att träna på smartboarden med sin laserpekare.

Hanna skrev också om veckans bilder. Därefter tränade även hon på att läsa. Först jobbade hon med att hitta rätt ord till bilden. Sedan gav jag henne kort med ett ord i taget. När hon läst ordet stoppade hon det i en låda och när det kom ut längst ner så hon på bilden om hon läst rätt.

Till sist gick vi in till X-huset för att sjunga tillsammans med kompisarna i låg och mellanstadiet.






Nästa vecka på tisdag skall vi till Månteatern för att se pjäsen "Tårtan" med Momsteatern. Savannha och Lovisa kommer åka cykel med mig, medan Hanna och Max promenerar.

Tack för den här veckan och trevlig helg önskar vi er alla. // Lisa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...