torsdag 22 november 2018

Medan Hanna var på idrott hade vi andra en kort samling. När det var dax för förmiddagsfika var jag tvungen att bege mig iväg på skyddsrond. Under tiden gick klassen till Rickard och träslöjden. Koncentrationen var på topp och all jobbade på med att slipa sina ljusstakar.


Efter rasten plockades lera och färg fram. Hanna som inte går på "fritids" var sugen på att göra en likadan ljuslykta som kompisarna gjort. Hon kavlade leran och formade den runt ett glas. Nu väntar vi på att den skall torka för att kunna målas. Dom andra flickorna ville inte jobba med lera, så dom valde att måla. 


Efter maten samlades vi runt smartboarden. När vi tittat på dagens bilder och berättat om dom, jobbade vi med mer och mindre, samt störst och minst tal.
Vi tittade på avsnitt tre i "Livet i Mattelandet" som handlar om det. Sedan ordnade vi siffrorna 0-6 i storleksordning. Det var inte så lätt, men med gemensamma krafter fick vi rätt på tallinjen. Med konkret material tränade vi sedan en stund tillsammans. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...