tisdag 30 april 2019

På dagens samling pratade vi om varför vi är lediga i morgon och varför många vill demonstrera. Vi pratade också om vad men kan demonstrera för eller emot. Tillsammans kom vi på många bra förslag. Till exempel att det skall vara mer ridning, mer lets dance, bättre tillgänglighet och lika lön.

Vi fortsatte arbeta med demokrati och medbestämmande genom att göra en hälsoenkät. Eleverna fick var och en med hjälp av bildstöd, svara på frågor om hur dom har det i skolan. Härligt att se hur tydliga eleverna är i sina svar.



I går berättade jag att vi skulle åka till Skissernas museum i dag. Det hoppade vi över när vi kom på att det är Valborgsmässoafton och förmodligen mycket stök på stan. Vi skjuter på den aktiviteten tills nästa vecka. 
I stället plockade jag fram "husen" för att jobba med matte. Hanna valde huset med ett på och där hittade vi kattbingo. 

 

På rasten dansade Savannha och Hanna i solen. Max valde att gunga.


Innan dagens sista lektion satte igång hann Hanna med att jobba med ett par övningar på smartboarden. Sedan tittade vi på ett avsnitt av "Ikas tv-kalas medan jag delade bilder till elevernas iPads. När vi hade berättat och lyssnat till alla bilder var det dax att säga hejdå till varandra.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...