tisdag 7 maj 2019

Efter en bra utbildningsdag i går var det roligt att vara tillbaks med eleverna i dag.
På förmiddagen hade vi åter Catarina här för att observera oss. Vi jobbade med matte. Först tränade vi antalet två och att sortera par. Sedan tittade vi i lådan med fyra på. Dom fyra bondgårdsdjuren som låg däri fick sedan placeras olika i förhållande till varandra. Överst, underst, först sist och mitt i mellan.
Lovisa föreslog att vi skulle öppna lådan med fem på. Där låg dom fem aporna som sedan fick hoppa på bordet och trilla ner den ena efter den andra. Alla fick hjälpas åt att räkna hur många apor som var kvar på min hand och hur många som hade trillat ner. Slutligen hade jag inga apor kvar på handen och då fick alla apor flytta tillbaks till sin låda.
Vi avslutade med att öppna lådan med ett på. Där låg äpplet som vi brukar gömma och sedan leta efter. Det var nog skönt för eleverna att röra på sig, för alla hade börjat se lite trötta ut.



Sista lektionen jobbade vi med "skoltavlan" på smartboarden. Vi hann med en hel massa olika uppgifter. Eleverna var motiverade och jobbade på bra.

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...