torsdag 23 maj 2019

Vi har haft en härlig dag i skolan, med mycket utevistelse.
Efter samling, frukt och rast samlades vi en kort stund i klassrummet för att göra färdigt vår fina fjärilsrestaurang.
Vi fyllde den med sockervatten och satte en bomullstuss igenom locket. Alla eleverna smakade på sockervattnet, för att veta vad vi skulle bjuda fjärilarna på. Lovisa tyckte det var jättegott. Hanna tyckte också om det, men Max och Savannha var lite mer skeptiska.
Fjärilsrestaurangen hänger nu på en spik utanför vårt skolhus. Hoppas vi får se några fjärilar som vill komma och äta där.



Resten av förmiddagen tog vi en liten tur till Tunaparken. Vi funderade tillsammans på var man kunde hitta gråsuggor. I filmen vi tittat på har vi ju lärt oss hur gråsuggor vill ha det. När vi påminde oss om det kom vi på att vi skulle leta under en stock där det var mörkt, svalt och fuktigt. Och tänk, när jag välte undan den murkna stocken hittade vi en hel massa gråsuggor där. 
Vi tog med oss några till skolan. För att dom skulle trivas gav vi dom löv att äta på och en bit av stocken att gömma sig under. Dom fick också lite vatten så det blev fuktigt i lådan. 



Efter maten passade vi på att ta en extra lång rast för att njuta av solen och värmen. När vi kom in hade vi bara en liten stund på oss att jobba. Vi tittade till våra gråsuggor och såg till att dom hade mat och fukt. När vi tittade på en gråsugga i mikroskopet kunde vi se att den hade en massa ben som den sprattlade med. 
När vi tittat färdigt ställde vi lådan i skåpet så den står där det är mörkt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...