måndag 10 juni 2019

Sista skolveckan för det här läsåret och nu går vi snart på sommarlov.
Den här sista veckan utökar vi klassen med hela C-gruppen. Detta beror på att Petra är hemma för att ordna med sonens student. Vi som är i skolan tycker det är roligt att vara många i klassrummet.
Efter en snabb samling begav sig Hanna, Max och Savannha iväg till kyrkan för att träna medan vi som var kvar gick ut för att ha rast.
När vi kom in jobbade vi med smartboarden. Först tränade vi på att läsa. Eleverna var ganska omotiverade och hade svårt att koncentrera sig. Det blev lite mer spännande när jag i stället valde ett par övningar om småkryp. Efter att ha gjort övningarna och pratat om olika småkryp, vad dom äter, var dom lever och vilka skydd dom har, tittade vi på en film om myror. Därefter läste jag en berättelse med fakta om myror. Bilderna hade vi på smartboarden så att alla kunde se.
Innan vi gick för att äta hann vi med en film om gråsuggor också. vi avslutade med att var och en fick en lupp-burk av mig, för att kunna samla och titta på småkryp på lunchrasten.



















Efter maten och rasten gick vi in för att titta vad vi hade hittat för småkryp. Jag kopplade ett mikroskop till datorn så vi kunde studera småkrypen ordentligt. Vi kunde se hur många ben gråsuggan hade och att den hade en hård sköld som skydd på ryggen. En spindel vi hade hittat hade sina ägg med sig i en stor vit påse där bak. Vi kunde se hur det rörde sig av många hundra små spindelbarn i påsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...