tisdag 11 juni 2019

Efter ett helt läsår tillsammans, fyllt med en massa arbete och roliga händelser, är vi nu framme vid läsårets sista dag.
På samlingen pratade vi om vad som kommer att hända i morgon. Dom elever som skall sjunga med kören har ju redan varit i kyrkan och provat hur skolavslutningen kommer att gå till. För resten av gruppen kan det kanske kännas lite oroligt. Jag hoppas att det blir en spännande och rolig dag för alla.
Jag berättade också att vi skall ha tårtkalas på förmiddagen i morgon. Då kommer alla elever i särskolans mellanstadie och fikar med oss. Därför var ett av dagens projekt att baka en tårta.

 


 

Dagens andra spännande aktivitet var att gå till X-huset och titta på film. Vi delade upp oss i två grupper. Några tittade på filmen på förmiddagen och resten av gruppen gick dit efter maten.
Först visades en liten film om hur morgonen kan vara för eleverna i lågstadiet. Därefter tittade vi på flera olika små filmsnuttar om olika aktiviteter och begrep, som förklarades med bild, tecken och filmillustration. Eleverna turades om att välja vad dom ville titta på. Alla såg ut att tycka det var roligt och var väldigt fokuserade.


 

William och August hann även med att åka till badet.

Vi har tömt elevernas hyllor i kapprummet och skickar hem det som låg där. Det behöver vara fritt för städning i sommar och sommarfritids kommer att vara i X-huset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...