tisdag 21 augusti 2018

Nu börjar vi alla bli varma i kläderna och skolarbetet börjar så smått flyta på.
Samlingen som ser i stort sätt lika dan ut varje dag är vid det här laget välbekant för eleverna. Därpå är det fika och sedan rast. Också det lika varje dag.
I dag plockade jag fram ett av de "gamla" elevernas favorit. Husen. I en rad papplådor i form av hus ligger olika arbetsmaterial. Det är spännande att välja ett hus, lyfta på taket och se vad som finns däri.
Hanna hittade ett bingo med prepositioner. När vi spelat det hittades det i tur och ordning ett räknematerial, en sång där vi tränade på riktningar och sist i raden, elevernas namnbilder. Det är för att träna på att känna igen varandras namn och vem namnet tillhör.



När vi ätit lunch och haft rast i det härliga sommarvädret, hade vi en stund kvar att jobba. Vi bänkade oss framför smartboarden. Först lekte vi en stund för att se vad som kan hända när man trycker på skärmen.
Efter att ha tränat lite antalsuppfattning, berättade jag sagor som avslutning på skoldagen. Först berättade jag "Sagan om pannkakan" och sedan avslutade vi med "Petter och hans fyra getter".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...