måndag 22 oktober 2018

Så var det måndag igen och vi är tillbaka i skolan fulla av ny energi.
Innan vi drog i gång dagens samling passade vi på att titta på lite film från i fredags, när Lovisa och Max var och red och fick besök i ridhuset av klassens elevassistenter.
Efter rasten gick Max till Johan för att ha idrott.
Lovisa och Savannha jobbade under tiden i klassrummet. Jag hade förberett med ull, såpa och varmvatten. Lovisa tovade i en plastpåse och Savannha valde att tova på en bricka. För en del kan det vara härligt att få direktkontakt med den mjuka ullen, det varma vattnet och såplödder. För andra kan det var obehagligt att ta på alla dessa olika material och intryck. Då är det skönt att kunna ha en plastpåse emellan.
När vi sköljt ur såpan så nåltovade vi fast den ull som inte lyckats fastna. Lovisa valde också att fästa sitt alster på en bit filt.


När vi var klara med att tova delade vi upp oss så flickorna fick jobba en stund med sina individuella uppgifter. 


På eftermiddagen var det Max tur att jobba med mig i klassrummet. Eftersom han var själv passade det bra att jobba med smartboarden. Med glasögon försedda med laserpekare jobbade han koncentrerat en lång stund. Han pekade på Widget-bilder, siffror och bilder. 
Efter in stund tog han av sina glasögon och kommunicerade på det viset tydligt att nu orkade han inte mer.  
Då gick vi över till att jobba interaktivt med trycka-hända uppgifter på smartboarden i stället. 
När flickorna kom tillbaks efter idrotten tittade vi en stund på Mattelandet innan det var dax att säga tack för i dag och hej då.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...