onsdag 29 augusti 2018

Nu när vi varit igång med skolarbetet två veckor börjar både elever och vuxna få grepp om dom dagliga rutinerna. Det är väl också så att allt det nya och att vara tillbaks i skolarbetet varit lite ansträngande. För i dag var det två av eleverna som sa att dom kände sig trötta på morgonen. Fast dom såg glada ut ändå.
Efter samlingen passade vi på att leka lite på smartboarden innan vi satte oss för att äta frukt.




På schemat stod det verklighetsuppfattning på förmiddagen. Vi började med att titta på "Livet i Mattelandet"och sedan jobbade vi med "antalslådorna". Lovisa valde att titta i den lådan som det står 0 på och blev inte förvånad när hon fann att den var tom. När vi öppnade lådan med en trea på hittade vi tre mjuka möss, två grå och en vit. Med hjälp av dom tränade vi på att se lika och olika och att placera mössen på olika sätt i förhållande till varandra. Innan vi visste ordet av, var det dax att förbereda oss för att gå till lunchen. Medan vi väntade på att alla skulle bli klara hann Hanna med lite individuellt arbete. Hon tränade på att addera och att skriva siffror. Savannha tyckte det var spännande att titta på.





Efter maten skulle Hanna och Max åka iväg till badet. Men efter att ha väntat en lång stund på bussen, fick dom veta att det inte skulle komma någon. Så då fick dom vara med och jobba i klassrummet i stället.
Vi jobbade vid smartboarden. Först tränade vi antal upp till fyra. Det var inget stort engagemang från eleverna, så jag gav upp den övningen efter en stund.
Sedan tränade vi på att känna igen fordon. Det var lite roligare och alla hjälptes åt att hitta alla bilder.
Vi avslutade med att berätta sagan om "Petter och hans fyra getter".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu har vi sagt hej då och trevlig sommar till varandra och det är sommarlov för eleverna. Det har varit en ovanligt lång dag i skolan. Jag ...